پیام صوتی
حرفه‌ای تر با مشتریان خود ارتباط بگیرید
10% تخفیف با کد: medianav 

روش‌های ساخت فروشگاه اینترنتی

28-sh-روش‌های-ساخت-فروشگاه-اینترنتی

رشد فضای دیجیتال، یک موقعیت مناسب برای پیاده‌سازی ایده‌های نوآورانه را در اختیار کسب و کارها قرار داده است. ساخت فروشگاه اینترنتی، شیوه‌ای مناسب برای عرضه محصولات و خدمات، کسب و کارهای آنلاین یا حتی کسب و کارهای سنتی است.

داشتن فروشگاه اینترنتی فضای جدیدی را برای بازاریابی در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد. در فروش اینترنتی، کانال‌های جدیدی برای عرضه محصولات به مشتریان ایجاد می‌شود. ارتباط با مشتری از طریق فضای آنلاین ساده خواهد بود؛ هرچند برای جلب اعتماد مشتریان باید با اصول فروش آنلاین آشنا شد.

چرا باید به سراغ ساخت فروشگاه اینترنتی برویم؟

ساخت فروشگاه اینترنتی مزایایی به همراه دارد؛ ازجمله:

  • امکان دریافت ترافیک هدفمند از موتورهای جستجویی نظیر گوگل؛
  • استفاده از کانال‌های تبلیغاتی آنلاین و افزایش فروش؛
  • فراهم شدن شرایط لازم برای رقابت با برندهای معتبر در بازار؛
  • اطمینان مشتریان برای خرید از وب‌سایت فروشگاه اینترنتی؛
  • صرفه‌جویی در هزینه‌های راه‌اندازی کسب و کار؛
  • در اختیار داشتن یک فروشگاه 247/ (7روز هفته و 24 ساعت شبانه‌روز)؛
  • امکان مدیریت مشتریان با استفاده از اطلاعاتی که از آن‌ها به‌دست می‌آید؛
  • ارتقای کیفیت پشتیبانی از مشتریان با استفاده از ابزارهایی نظیر چت آنلاین، ایمیل مارکتینگ و..

پیش‌نیازهای ساخت فروشگاه اینترنتی

در حال حاضر طراحی فروشگاه اینترنتی مانند گذشته کار پیچیده‌ای نیست؛ زیرا طراحی سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)و راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی تنها با نصب یک نرم‌افزار روی هاست (Host) امکان‌پذیر است. برای ساخت فروشگاه اینترنتی باید به موارد زیر توجه داشت:

  1. خرید سرور ابری یا هاست اشتراکی: برای داشتن یک وب‌سایت فروشگاهی باید قبل از هر کاری یک سرور برای قرارگیری اطلاعات فروشگاه روی آن خریداری شود. این سرور با توجه به نوع CMS مدنظر برای استفاده تهیه می‌شود.
    هرچند که در فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ باید از سرورهای اختصاصی استفاده شود، اما در فروشگاه‌های کوچک‌تر که در شروع کار خود هستند بهتر است از هاست (فضای اشتراکی بر روی سرور) استفاده شود؛
  2. انتخاب نوعCMS : برای ساخت فروشگاه اینترنتی باید CMS و افزونه‌های کاربردی تهیه شود. در حال حاضر برای داشتن یک وب‌سایت فروشگاهی از انواعCMS هایی نظیر وردپرس، پرستاشاپ، دروپال، جوملا و.. استفاده می‌شود؛
  3. آشنایی با اصول فروش: راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی پایان کار نیست. بلکه برای موفقیت در فروش آنلاین باید با راهکارهای ارتباط با مشتری آشنا شد و با استفاده درست از دیجیتال مارکتینگ، مخاطبان را به سمت فروشگاه آنلاین کشاند.

علاوه‌بر سه نیازی که در بالا نام بردیم، با ساخت فروشگاه اینترنتی، نیازهای دیگری نیز به‌وجود می‌آید که به‌مرور باید به سراغ آن‌ها برویم؛ نیازهایی مانند تهیه محصولات، قیمت‌گذاری، مدیریت انبار و لجستیک، پشتیبانی از مشتریان، کنترل کیفیت و غیره.

انواع شیوه‌های ساخت فروشگاه اینترنتی

برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی باید به سراغ یکی از شیوه‌های زیر رفت:

  1. استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا؛
  2. ساخت فروشگاه اینترنتی با کمک فروشگاه‌سازها؛
  3. طراحی اختصاصی فروشگاه اینترنتی.

استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا

شاید بدانید که وردپرس چیست و چه کاربردی دارد. وردپرس(WordPress)  یکی از مطرح‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا در جهان است که به‌خوبی از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند. این CMS امکان ساخت انواع سایت وبلاگی، شخصی، شرکتی، فروشگاهی، آموزشی و.. را به کاربران می‌دهد.

مزیت مهم وردپرس، سادگی استفاده از آن است. فقط لازم است تا هستۀ وردپرس را به‌صورت رایگان تهیه و نصب کنید و بر روی آن انواع قالب فروشگاهی، قالب شرکتی وردپرس، قالب وبلاگی یا حتی قالب آموزشی را نصب کنید.

برای ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس، علاوه‌بر قالب فروشگاهی باید از انواع افزونه‌های فروشگاهی نظیر ووکامرس، افزونه EDD، فروشگاه‌ساز Opencart یا WP Shopify استفاده کرد. در هر کدام از این افزونه‌ها مجموعه دیگری از پلاگین‌ها وجود دارد که به مدیریت آسان فروشگاه اینترنتی کمک می‌کنند؛ افزونه‌هایی مانند فیلتر محصولات، افزونه سئو، افزونه حمل و نقل، افزونه پیامکی، افزونه مقایسه محصولات، افزونه درگاه پرداخت و غیره.

سایر سیستم‌های مدیریت محتوا برای ساخت فروشگاه اینترنتی

در کنار وردپرس، سیستم‌های مدیریت محتوای دیگری نیز برای ساخت فروشگاه اینترنتی وجود دارند؛ ازجمله اینCMS ها می‌توان به پرستاشاپ، مجنتو، جوملا (جوم شاپینگ) و.. اشاره کرد.

ساخت فروشگاه اینترنتی با کمک فروشگاه‌سازها

برای ساخت فروشگاه اینترنتی با کمکCMS ها باید کمی دانش فنی دربارۀ مدیریت هاست، کنترل پنلCMS ، کدنویسی قالب، بهینه‌سازی فروشگاه و… داشته باشید. از همین‌رو، برای افرادی که به این دانش‌ها آشنایی ندارند و می‌خواهند دغدغه کمتری در این زمینه داشته باشند، فروشگاه‌سازها گزینه مناسب‌تری هستند.

فروشگاه‌ساز یک سیستم مشابه سرویس‌های وبلاگ‌ است که به عرضۀ نرم‌افزار فروشگاه آنلاین روی یک دامنه مستقل می‌پردازد. با استفاده از فروشگاه‌سازها دیگر نیازی نیست تا دغدغه‌های فنی داشته باشید و تنها با بارگذاری محصولات روی فروشگاه آنلاین و فعال‌سازی درگاه بانکی، به فروش محصولات خود خواهید پرداخت.

طراحی اختصاصی فروشگاه اینترنتی

در بسیاری از مواقع، کسب و کارها برای جلب‌نظر مخاطبان خود نیاز به امکانات خاصی دارند که در یک CMS عمومی وجود ندارد. برای ساخت فروشگاه اینترنتی باید به‌سراغ طراحان رابط کاربری (UI Designer) و کدنویسان رفت. به‌طور معمول هزینه فروشگاه اینترنتی اختصاصی بسیار گران‌تر از انواع مدل‌های دیگر است؛ ولی مزایایی که دارند موجب می‌شود تا برخی کسب و کارها تصمیم بگیرند طراحی این نوع وب‌سایت فروشگاهی را انجام دهند.

سخن پایانی

ساخت فروشگاه اینترنتی برای بسیاری از کسب و کارها یک موقعیت بی‌نظیر است تا در همه جا و هر زمانی به عرضه محصولات و خدمات خود به مشتریان بپردازند. انتخاب نوع طراحی فروشگاه اینترنتی، بستگی به نظر مدیران کسب و کار و همچنین اهداف یا استراتژی‌های آن‌ها دارد.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره با کارشناس حرفه‌ای مدیانا
پس از ثبت درخواست مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت.
Hidden
MM slash DD slash YYYY
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .