پیام صوتی
حرفه‌ای تر با مشتریان خود ارتباط بگیرید
10% تخفیف با کد: medianav 

چگونه یک بازاریابی مبتنی بر موقعیت مکانی موفق داشته باشیم؟

هر تبلیغاتی 2 وجه زمان و مکان را در خود دارد که هیچ کدام از آنها نباید نادیده گرفته شود. حتی در پیش پا افتاده ترین حالت تبلیغات مانند پخش تراکت نیز انتخاب محل مناسب برای پخش تراکت ضروری است. حال برخی از تبلیغات وجود دارند که اساس آنها مبتنی بر مکان است و مخاطبان این اجازه را به شما می­دهند که به لوکیشن آن ها دسترسی داشته باشید.

اگر بخواهیم با یک مثال بازاریابی مبتنی بر مکان (Location Based Advertising) را توضیح دهیم باید از تبلیغات بیلبورد در شکل کلاسیک آن نام ببریم. انتخاب منطقه مورد نظر برای اجاره بیلبورد در بازدهی تبلیغات حیاتی ترین نقش را دارد. مثلا بیلبورد تبلیغات تاکسی اینترنتی در مسیرهایی که روزانه کارمندان رفت و آمد می­کنند تاثیر بیشتری می­تواند داشته باشد تا شمال شهر که خانواده ها عموما رفت و آمدی به مراکز شهر و طرح ترافیک ندارند.

بازاریابی مبتنی بر مکان که در روش کلاسیک آن بیلبوردها و ارسال پیامک از طریق کدپستی و نقشه را داریم، در آخرین پیشرفت خود به استفاده از حالت GPS در گوشی های تلفن همراه و آنتن های تلفن همراه (BTS) رسیده اند. در ادامه به راهکارهایی برای موفقیت در این بازاریابی می­پردازیم.

خودتان را جای مشتری بگذارید و برای آنها ارزش آفرینی داشته باشید

در هر مرحله از بازاریابی اگر خودتان را جای مخاطب بگذارید دیگر نمی‌توانید فقط به فروش خود فکر کنید. آن زمان است که متوجه می‌شوید در موقعیت های متفاوت چه پیشنهادی می‌تواند تنها جنبه مادی نداشته باشد و مخاطب را سر ذوق بیاورد. گاهی ارائه یک اطلاعات کاربردی که تنها اسم یا لوگوی شما در آن وجود دارد، می‌تواند موثرتر از تبلیغات برای شما عمل کند. مانند ارسال تصویر یا ویدئوی سه بعدی یک فروشگاه بزرگ به همراه کروکی تمامی مغازه ها و اطلاعات هر طبقه.

از کانال های مختلف بازاریابی مخاطبان را توجیه کنید

برای اینکه مخاطبان با رضایت کامل لوکیشن خود را به اشتراک بگذارند بازاریابی محتوایی انجام دهید. انتظار نداشته باشید که آنها در لحظه به شما ایمان بیاورند. از طریق ایمیل مارکتینگ، بازاریابی پیامکی و بلاگینگ اقدام به شفاف سازی مزایایی که در این روش برای آنها وجود دارد کنید.

در اختیار گذاشتن لوکیشن را در ازای ارائه تسهیلات قرار دهید

مخاطبان در ازای دریافت تسهیلاتی ارزشمند حاضر خواهند شد لوکیشن خود را در اختیار شما بگذارند و بازاریابی مکان محور شما را هدفمند تر کنند. . نمونه آن اپلیکیشن Foursquare است که در زمینه ارائه اطلاعات مکانی به کاربران فعالیت می‌کند و بسیار در این زمینه موفق است. قسمتی در این اپلیکیشن به نام check in وجود دارد که شما می‌توانید موقعیت خود را در لحظه با دیگران به اشتراک بگذارید و به آن مکان امتیاز دهید. هرچقدر که شما اطلاعات بیشتری از آن فضا که می‌تواند یک رستوران باشد به اشتراک بگذارید امتیاز بیشتری در اپلیکیشن فوراسکوئر دریافت می‌کنید و رستوران ها تخفیف هایی را برای شما در نظر می‌گیرند.

خود را محدود به زمان حضور مخاطبین در لوکیشن نکنید

اینطور تصور نکنید که تنها با ورود مخاطبان به لوکیشن مورد نظر شما باید برای آنها پیامک یا نوتیفیکیشن ارسال کنید. در تبلیغات بر اساس لوکیشن شما می توانید از اطلاعات حضور مخاطبان در لوکیشن موردنظر خود، به نحو مطلوب تری استفاده کنید. مثلا با بررسی سابقه حضور مخاطب در یک مکان و عدم حضور او در چند ماه اخیر می توانید برای آنها پیامک ارسال کنید. یا پیامکی را بعد از خروج مخاطب از مکان مورد نظر ارسال کنید.

با استفاده از گیمیفیکیشن مخاطب را مشتاق به تولید محتوا کنید

از ظرفیت شبکه های اجتماعی برای بازاریابی مبتنی بر مکان می‌توانید به خوبی استفاده کنید.کافیست با استفاده از بازی سازی (gamification) مخاطبان را تشویق به در اختیار گذاشتن لوکیشن خود کنید. برای این کار برچسب های مکان در شبکه های اجتماعی بهترین گزینه هستند. با این کار متوجه خواهید شد مخاطبان شما بیشتر در چه شهرهایی و در چه محله هایی سکونت دارند و در کدام مناطق تبلیغات شما نتیجه بهتری خواهد داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می‌شود مقاله بازاریابی با تبلیغات گیمیفیکیشن را مطالعه کنید.

با وجود رضایتی که در مخاطبین از بازاریابی مبتنی بر مکان دیده می‌شود، عده ای نیز به این نوع تبلیغات خوشبین نیستند و آن را نوعی تجاوز به حریم شخصی می‌دانند. به هر حال در مدل های متنوع بازاریابی رضایت صد در صدی وجود ندارد و باید با لحاظ کردن فیدبک هایی که از کاربران ناراضی دریافت می‌شود به بهبود آن روش بازاریابی کمک شود.

در بین روش های متنوعی که برای تبلیغات مبتنی بر مکان وجود دارد و در مقاله بازاریابی مکان محور یا GEO MARKETING چیست؟ به آن اشاره کردیم، روش ارسال پیامک از طریق پنل پیامکی که بدون نیاز به اینترنت و GPS انجام می‌شود می‌تواند رضایت حداکثری مخاطبان را جلب کند، چرا که گرفتن دسترسی لوکیشن از مخاطبان چندان کار ساده ای برای کسب و کارها نخواهد بود.

5/5 - (2 امتیاز)
آیا این مقاله برایتان مفید بود؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مشاوره با کارشناس حرفه‌ای مدیانا
پس از ثبت درخواست مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت.
Hidden
MM slash DD slash YYYY
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .